jueves, 17 de mayo de 2007

QUÈ ÉS UN WIKI?


La paraula wiki prové d'un terme hawaià "wiki wiki" que significa ràpid.

Un wiki "és com un tipus de web que és desenvolupat de manera colaborativa per un grup d'usuaris, i que pot ser fàcilment editat per qualsevol usuari" (Soanes, 2005).


El primer wiki va ser creat per Ward Cunningham en 1995.


Actualment s'anomena wiki tant la web dissenyada com el software que permet desenvolupar-lo.


Els coautors són els encarregats de crear, mantenir i millorar els wikis, així com de solucionar els efectes dels possibles vandalismes que esborren continguts, inserixen continguts inadequats o introduïxen errades.


En la meua opinió el wiki és una eina molt interessant, ja que és com una espècie d'enciclopèdia virtual on els alumnes poden accedir per a buscar qualsevol tipus d'informació. A més a més, ells mateixos poden afegir informació sobre el tema que desitgen. Però aquesta última qüestió té un inconvenient i és que si qualsevol persona pot afegir informació en un wiki, la fiabilitat d'aquests wikis no pot ser al 100%. Per aquesta raó és important recomanar als alumnes que qualsevol informació que troben als wikis siga contrastada.

2 comentarios:

Susana A.G. dijo...

Hola Isabel!
En el teu futur com a mestra, recomanaries als teus alumnes què utilitzen la Wikipèdia? Perquè com parles a la teua entrada la gent pot penjar informació que siga falsa i això podria crear un estat de confusió en l'alumne/ a.
Moltes gràcies, el blog està genial.
Susana Aranda

Isabel dijo...

Hola Susana!
En la meua opinió els wikis són un recurs molt útil per a la recerca d'informació i per tant sí que la recomanaria a clsse, però també aconsellaria als alumnes dient-los que qualsevol informació que troben als wikis hauria de ser contrastada.

Gràcies per visitar el meu weblog i per la teua col·laboració.

Un salut.