lunes, 21 de mayo de 2007

COM DISSENYAR, CREAR I PUBLICAR ELS WIKIS

Per a qui no té molts coneixements informàtics, la opció més adequada és colaborar en la construcció de wikis ja creats. Per exemple, es poden completar articles o editar-ne nous en Wikipedia:

A la portada s'indica com accedir als articles existents classificats segons diversos criteris i s'explica de forma detallada com publicar en els respectius wikis. A més també es pot accedir a altres projectes relacionats, dels que ja he paralt anteriorment, com wiquiquote o wikinoticias, aportant cites o notícies respectivament.

Altra opció és col·laborar en wikis temàtics, tals com Gleducar: http://wiki.gleducar.org.ar/

Es tracata d'un projecte educatiu, col·laboratiu i cooperatiu que persegueix l'articulació de les TICs a les aules argentines.

Per a qui té suficients coneixements informàtics, es pot utilitzar un software específic que fa possible la creació de wikis. Aquest software necessita un servidor per a la seua instal·lació, com per exemple: Tikiwiki (http://www.tikiwiki.org), encara que hi ha altes servicis que s'oferixen gratuïtament o amb un mínim pagament per a generar wikis pròpies, com Wiki mailxmail (http://www.mailxmail.com).

No hay comentarios: