lunes, 21 de mayo de 2007

NOTÍCIA D'ACTUALITAT EDUCATIVA

EL PAÍS (30-01-2007): "MÁS ATENCIÓN A LAS NUEVAS TECNOLOGÍAS"
(http://www.elpais.com/articulo/andalucia/atencion/nuevas/tecnologias/elpepuespand/20070130elpand_1/Tes)

Aquesta notícia publicada per P. CH. parla de les propostes que la Conselleria d'Educació ha realitzat per als nous decrets tenint en compte els models europeus. Es tracta de que les competències que dominen en l'horari lectiu de Primària i Secundària incidisquen en valors, en l'orientació educativa i, molt especialment, en el coneixement i maneig de les noves tecnologies.
Actualment existixen 823 centres TIC, però la Junta preveu augmentar aquesta xifra fins a 1150 en el pròxim curs.
La idea fonamental d'Educació és adaptar els plans educatius a la situació social actual de l'alumnat.
L'objectiu d'aquest plantejamente és orientar l'alumne perquè continue els seus estudis després de l'Educació Secundària Obligatòria (ESO).
Comentari personal:
Pense que les propostes que la Junta pretén portar a terme són molt interessants, ja que en l'actualitat ens trobem a una societat que gira entorn les TIC i per tant es necessari formar els alumnes partint d'aquesta base.
S'haurà de canviar la metodologia que s'està utilitzant, deixant a un costat els llibres de text i proporcionant ordinadors per a tots els alumnes a les aules. No es tracta d'oblidar-se dels llibres de text, sinó que els dos mètodes didàctics es complementen.
No obstant això, aquesta nova metodologia suposarà també formar al professorat, aspecte que no s'ha d'oblidar i que és necessari si volem que les TIC funcionen a les aules.

2 comentarios:

Carol dijo...

Hola Isa! M'ha paregut molt interessant i positiu l'article que has enllaçat al teu blog, però personalment crec que no és possible en un any dotar de recursos tecnològics a 327 col·legis en un any. A més a més no trobe que siga bona idea això de substituir els mecanismes tradicionals d'ensenyança pels mecanismes que ofereixen les NNTT. Pense que seria molt mijor emprar ambdós mitjans per a que el procés d'Ensenyança-Aprenentatge fóra més fructífer i motivador. Tu què creus?

Un salut i moltes gràcies per la teva atenció!

Isabel dijo...

Hola Carol!
Gràcies per la teua col·laboració. Pense que tens raó i que no és possible dotar de recursos tecnològics a tants col·legis en tant poc de temps, però de totes les maneres pense que intentar-ho ja és important i si no s'aconsegueix en un any, doncs en dos. D'altra banda no pense que les noves tecnologies puguen substituir tota la metodologia d'ensenyança tradicional, sinó que seran un complement, de manera que els dos mitjans s'utilitzaran en el procés d'ensenyança-aprenentatge.