jueves, 3 de mayo de 2007

INTRODUCCIÓ

En l'actualitat ens trobem en una societat d'informació i per tant no es pot negar la utilitat d'Internet com recurs i mitjà per a l'ensenyança. Els tres components bàsics d'aquest mitjà són:
1. La infraestructura, és a dir, recursos de hardware (ordinadors, conexions, càmeres...), de software (navegadors, progames informàtics, simuladors...) i recursos basats en web (entorns d'aprenentatge, biblioteques virtuals, directoris...).
2. La pràctica, entesa com la concepció, disseny i posada en pràctica dels models educatius que s'adopten en el procés d'ensenyança-aprenentatge. La millor opció en l'aprenentatge és aquella que posa l'alumne davant una activitat o problema per a resoldre; aquella que considera l'alumne com constructor del coneixement i no com a un receptor pasiu d'informació; i aquella que planteja aprenentatges de tipus colaboratiu i no individualitzat.
3. Els continguts existents a Internet, és a dir, tot allò adequat per a aconseguir els objectius didàctics plantejats.
D'aquestos tres components es centrarà l'atenció en els continguts que donen significat a tot el que apareix a Internet. Per això, en aquest weblog coneixerem què són les webquests i els wikis, doncs la importància d'aquests recursos es troba en els seus continguts.

2 comentarios:

Susana dijo...

Hola Isa, com tu bé dius un dels principals components de la informàtica i d'Internet és la infraestructura, que ho compon i que permet la utilització dels diferents programes i de la pròpia xarxa; tenint en compte la importància que estan adquirint les noves tecnologies, creus que és possible que tots els centres escolars disposen de la infraestructura necessària per a situar les noves tecnologies o es tracta d'una utopia?; és a dir, són molts els centres que utilitzen assíduament les noves tecnologies, o és una característica de determinats centres que conten amb pressupostos majors als de la mitjana. Seria possible que algun dia tots els centres foren capaços d'albergar la infraestructura necessària per a treballar amb les noves tecnologies?
Gràcies per la teua atenció.

Isabel dijo...

Hola Susana!
En l'actualitat les noves tecnologies són imprescindibles per a l'educació i per tant qualsevol centre educatiu hauria de contar amb la infraestructura necessària com: ordinadors, conexió a Internet, retroprojectors, pissarres digitals, etc. No obstant això, aquesta no és la realitat, ja que molts centres no tenen un pressupost tan elevat com per a poder disposar de tots aquests mitjans i han de conformar-se amb un aula d'informàtica amb vint ordinadors per a tots els alumnes del col·legi. Des del meu punt de vista els centres educatius encara han d'avançar molt respecte a noves tecnologies, però crec que en un futur, i espere que no molt llunyà,tots els centres contaran amb la infraestructura necessària per a que tant alumnes com professorat puguen treballar amb les noves tecnologies.

Gràcies per el teu comentari i un salut!