miércoles, 16 de mayo de 2007

COM DISSENYAR, CREAR I PUBLICAR UNA WQ?

Per a dissenyar una WQ hem de tindre en compte els següents aspectes:
- Respecte al contingut, dissenyar una WQ és com dissenyar una unitat didàctica amb una estructura determinada.
- Respecte al disseny gràfic, serà com dissenyar una pàgina web on tindrem en compte el suport electrònic i els seus aspectes: relació fons-text, grandària de la lletra, colors, imatges, enllaços...
- Ha de tractar un tema d'alguna àrea curricular.
- Els apartats de la WQ seran: introducció, tasca, procés, avaluació, conclusió i orientacions al professor. (Aquests apartats es detallen a altra entrada anomenada "Estructura d'una WQ").
- La WQ estarà dirigida a l'alumnat (excepte l'apartat d'orientacions), per tant el text ha d'estar adaptat a una determinada edat.
- Internet serà un recurs important en la WQ amb enllaços a altres webs.
Per al disseny en format electrònic de la WQ es pot utilitzar un programa informàtic per a dissenyar llocs web i buscar un servidor on allotjar la WQ o publicar-la utilitzant generadors online disponibles gratuïtament a Internet.
Un d'aquests generadors online és EDUTIC-WQ que permet dissenyar, generar i publicar WQs de manera automàtica connectats a temps real a Internet. Algunes característiques d'aquest generador són:
- Oferix a l'usuari un tutorial on s'explica detalladament cóm dissenyar i crear una WQ
- L'usuari ha de donar-se d'alta (gratuïtament) la primera vegada que publica una WQ
- Cada usuari disposa d'una galeria d'imatges per a utilitzar-les en les WQs que publique.
- Cada WQ té un apartat on es poden guardar arxius adjunts elaborats amb altres programes informàtics.
- Per a dissenyar cada apartat de la WQ el sistema té un editor online fàcil d'utilitzar per la seua similitud als processadors de text.
(Si vols saber més sobre EDUTIC pots llegir l'entrada del weblog "On podem trobar WQs", on apareix la direcció de la pàginta web i s'explica tot allò que podem trobar a questa pàgina).

No hay comentarios: